Hírek

Míg az előző uniós ciklusban a négyes határmenti programokra 68 millió euró állt rendelkezésre, addig a mostani, 2020-ig tartó időszakban mintegy 74 millió euró támogatás felhasználására lesz lehetőség.

Erről a Miniszterelnökség nemzetközi helyettes államtitkára szólt Nyíregyházán, a Turisztikai örökség Kis-Európában című projekt zárórendezvényén. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat célja a projekttel az volt, hogy különböző eszközökkel népszerűsítse a határmenti térség kulturális örökségeit.

 

Örökségturizmus határok nélkül címmel szervezett konferenciát 2014. december 15-én a Megyei Önkormányzat.

sajto_konf_ENPI1

 

A sajtótájékoztatót követően a konferenciát Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke nyitotta meg.

A Turisztikai örökség Kis-Európában című projekttel kapcsolatban, Ukrajnában tartottak konferenciát és road show-t, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat munkatársai.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat konzorciumban a Szatmár Megyei Tanáccsal (Románia) és a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségével (Ukrajna) – a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC 2007-2013 Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében HUSKROUA/1101/067 azonosító számú, „Turisztikai örökség Kis-Európában” című pályázatával összefüggésben – roadshowt szervez 2014.06.14-én a Múzeumok Éjszakáján Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban.

 

Három ország fogott össze annak érdekében, hogy közös turisztikai attrakciókat találjanak vagy fejlesszenek ki. Az európai uniós forrásból megvalósuló pályázat nyitókonferenciáját pénteken tartották a Megyeházán, ahol a romániai Szatmár megye, Kárpátalja, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg szakemberei vettek részt.

Fekete Viktor projektmenedzser a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta: az alapgondolat az, hogy ne csak egy szolgáltatást, hanem egy komplex csomagot vegyenek igénybe a térségünkbe látogató turisták.